Nye sider lansert!

Endelig kan vi presentere våre oppdaterte nettsider for Europalov!

 I 2023 har vi jobbet med en større oppgradering som skal gjøre det enklere å bruke nettsidene.

Lovdatas direktør Odd Storm-Paulsen ser på Europalov som en viktig del av stiftelsens arbeid med å bidra til å øke rettsikkerheten i Norge. 

– Det er viktig for Lovdata å bidra til å formidle juss. Rettskildebildet har blitt stadig mer komplisert. Det er i dag vanskelig å forstå norsk rett uten å kjenne til EØS-retten. Europalov er derfor et viktig bidrag for å hjelpe til med å holde oversikt over lover og regler fra EU som er relevante for oss i Norge, sier Storm-Paulsen. 

Oppgraderingen innebærer tekniske endringer og designendringer med blant annet en ny logo, ny farge og ny visning av faktaark. Det er først og fremst Europalovs førsteside og visning av faktaarkene som er endret.  

Endringer på førstesiden 

  1. Fremhevet søkemuligheter. 
  2. Ukentlig oversikt over redaksjonens utvalgte saker, som vi vurderer som særlig interessante.    
  3. Ny visning av de nyeste sakene med EU-forslag og -initiativer fra Kommisjonen, EU-vedtak publisert i EU-tidende, og norsk gjennomføring publisert i Lovtidend. 

Endringer i faktaarkene 

  1. Ny visning av nøkkelinformasjon for EU, EØS og Norge.
  2. Tidslinjen for regelverk vises som en vertikal progresjonsliste med fem faste steg:
    1. EU-forslag
    2. EU-forslag vedtatt og publisert
    3. EØS/EFTA og EU diskuterer
    4. EØS-komitebeslutning vedtatt
    5. Ferdigbehandlet
  3. Historikk over tidligere endringer i Siste nytt.
  4. Lenker til norsk oversettelse av rettsakten.

Lovdatas redaksjon 

Tore Grønningsæter har siden oppstarten i 2007 vært redaktør og ansvarlig for alle oppdateringer av Europalov. Nå er tiden kommet for å overlate stafettpinnen til Lovdata, og Randi Bjørhei overtar som redaktør for Europalov. 

Dette er Lovdatas Europalov-redaksjon: 

Randi Bjørhei: utdannet innen samfunnsfag, jus og informatikk. Randi har arbeidet i Lovdata i over 20 år med ulike kilder som blant annet Lovtidend, Høyesterett, Statens Personalhåndbok og ajourføring av norsk versjon av EØS-avtalen. Randi har hovedansvaret for alle EU-/EØS-rettskildene.  

Ylva Bråten: utdannet bibliotekar og innen informasjonsteknologi. Ylva har lang internasjonal arbeidserfaring fra blant annet FN-biblioteket i New York og ESA i Brussel. Hos Lovdata arbeider hun blant annet med EU-/EØS-rettskildene, Norges traktater og holder kurs i Lovdata Pro. 

Annhild Mollestad Meling: utdannet jurist. Annhild har tidligere arbeidet på advokatkontor og i NVE. Hos Lovdata arbeider hun også med EU-/EØS-rettskildene, rundskriv fra NAV og avgjørelser fra Trygderetten. 

Vi har fått god opplæring, og har over lengre tid hatt eneansvaret for alle oppdateringer på Europalov. Tusen takk til Tore for kontroll og veiledning! 

 

Vi hører gjerne fra deg 

Er det noe du savner på sidene, eller har du forslag til forbedringer? Kontakt oss på europalov@lovdata.no