Analysemetoder for undersøkelse av visse typer sukker beregnet på konsum
Første kommisjonsdirektiv 79/796/EØF av 26. juli 1979 om fastsettelse av analysemetoder i Fellesskapet for undersøkelse av visse typer sukker beregnet på konsum
First Commission Directive 79/796/EEC of 26 July 1979 laying down Community methods of analysis for testing certain sugars intended for human consumption
Del av EØS-avtalen fra ikrafttredelsen av avtalen 1.1.1994
Nærmere omtale
BAKGRUNN (fra kommisjonsdirektivet, norsk utgave)
Artikkel 11 i nevnte direktiv fastsetter at sammensetningen av visse former for sukker skal verifiseres ved hjelp av analysemetoder fastsatt av Fellesskapet.
Det bør vedtas en første serie med metoder det er gjennomført undersøkelser av.
Metoden for bestemmelse av fargetypen for sukker eller hvitt sukker og for raffinert sukker eller raffinert hvitt sukker, metoden for bestemmelse av askeinnhold ved måling av ledningsevnen i raffinert sukker eller raffinert hvitt sukker, i invertsukker, i flytende invertsukker, i sirup av invertsukker, og metoden for bestemmelse av fargen i løsning av raffinert sukker eller raffinert hvitt sukker og sukkerlø sning er fastsatt i vedlegg til direktiv 73/437/EØF.
På den annen side bør medlemsstatene, inntil det utarbeides andre fellesskapsmetoder for å bestemme reduserende sukkerarter, gis tillatelse til fortsatt å godkjenne bruk av Lane og Eynons metode (metode 7 og 8 i vedlegg II punkt III.3 og III.4) i stedet for Luff-Schoorls metode (metode 6 i vedlegg II punkt III.3 og III.4).
Analysemetodene i dette direktiv er i samsvar med uttalelse fra Den faste komité for næringsmidler
Artikkel 11 i nevnte direktiv fastsetter at sammensetningen av visse former for sukker skal verifiseres ved hjelp av analysemetoder fastsatt av Fellesskapet.
Det bør vedtas en første serie med metoder det er gjennomført undersøkelser av.
Metoden for bestemmelse av fargetypen for sukker eller hvitt sukker og for raffinert sukker eller raffinert hvitt sukker, metoden for bestemmelse av askeinnhold ved måling av ledningsevnen i raffinert sukker eller raffinert hvitt sukker, i invertsukker, i flytende invertsukker, i sirup av invertsukker, og metoden for bestemmelse av fargen i løsning av raffinert sukker eller raffinert hvitt sukker og sukkerlø sning er fastsatt i vedlegg til direktiv 73/437/EØF.
På den annen side bør medlemsstatene, inntil det utarbeides andre fellesskapsmetoder for å bestemme reduserende sukkerarter, gis tillatelse til fortsatt å godkjenne bruk av Lane og Eynons metode (metode 7 og 8 i vedlegg II punkt III.3 og III.4) i stedet for Luff-Schoorls metode (metode 6 i vedlegg II punkt III.3 og III.4).
Analysemetodene i dette direktiv er i samsvar med uttalelse fra Den faste komité for næringsmidler