Fremgangsmåter i forbindelse med forurensende stoffer i næringsmidler
Rådsforordning (EØF) nr. 315/93 av 8. februar 1993 om fastsettelse av fremgangsmåter i Fellesskapet i forbindelse med forurensende stoffer i næringsmidler
Council Regulation (EEC) No 315/93 of 8 February 1993 laying down Community procedures for contaminants in food
EØS-komitebeslutning 21.3.1994 om innlemmelse i EØS-avtalen
Nærmere omtale
BAKGRUNN (fra rådsforordningen, norsk utgave)
Det må vedtas tiltak med sikte på en gradvis innføring av det indre marked innen 31. desember 1992. Det indre marked skal utgjøre et område uten indre grenser, der fritt varebytte og fri bevegelighet for personer, tjenester og kapital er sikret.
Ulikheter mellom medlemsstatenes regler kan hindre det felles markeds virkemåte, og det er nødvendig å fastsette en fremgangsmåte for vedtakelse av harmoniserende fellesskapsregler.
Forurensende stoffer kan komme inn i næringsmidler på hvilket som helst stadium fra produksjon til forbruk.
Av hensyn til vern av folkehelsen er det viktig at innholdet av forurensende stoffer holdes på et toksikologisk akseptabelt nivå.
En ytterligere reduksjon må gjennomføres når dette kan oppnås ved god faglig praksis. Offentlige myndigheter kan effektivt kontrollere om denne praksis overholdes gjennom personalets yrkesopplæring og erfaring.
Denne forordning får anvendelse med forbehold for bestemmelser som vedtas i henhold til mer detaljerte fellesskapsregler.
Med sikte på vern av helsen bør det prioriteres å finne fram til en samordnet strategi med hensyn til forurensning av næringsmidler.
Vitenskapskomiteen for næringsmidler, nedsatt ved beslutning 74/234/EØF, må rådspørres i alle spørsmål som kan få følger for folkehelsen
Det må vedtas tiltak med sikte på en gradvis innføring av det indre marked innen 31. desember 1992. Det indre marked skal utgjøre et område uten indre grenser, der fritt varebytte og fri bevegelighet for personer, tjenester og kapital er sikret.
Ulikheter mellom medlemsstatenes regler kan hindre det felles markeds virkemåte, og det er nødvendig å fastsette en fremgangsmåte for vedtakelse av harmoniserende fellesskapsregler.
Forurensende stoffer kan komme inn i næringsmidler på hvilket som helst stadium fra produksjon til forbruk.
Av hensyn til vern av folkehelsen er det viktig at innholdet av forurensende stoffer holdes på et toksikologisk akseptabelt nivå.
En ytterligere reduksjon må gjennomføres når dette kan oppnås ved god faglig praksis. Offentlige myndigheter kan effektivt kontrollere om denne praksis overholdes gjennom personalets yrkesopplæring og erfaring.
Denne forordning får anvendelse med forbehold for bestemmelser som vedtas i henhold til mer detaljerte fellesskapsregler.
Med sikte på vern av helsen bør det prioriteres å finne fram til en samordnet strategi med hensyn til forurensning av næringsmidler.
Vitenskapskomiteen for næringsmidler, nedsatt ved beslutning 74/234/EØF, må rådspørres i alle spørsmål som kan få følger for folkehelsen