Kommisjonens gjennomføringsforordning (EU) 2023/2662 av 29. november 2023 om endring av gjennomføringsforordning (EU) 2017/447 med hensyn til vilkårene for godkjenning av preparatet av Bacillus subtilis (DSM 5750) og Bacillus licheniformis (DSM 5749) til slaktekalkuner (innehaver av godkjenningen Chr. Hansen A/S)
Godkjenning av et fôrtilsetningsstoff til slaktekalkuner: endringsbestemmelser
Norsk forskrift kunngjort 10.4.2024
Tidligere
- Kommisjonsforordning publisert i EU-tidende 30.11.2023
- EØS/EFTA-landenes utkast til EØS-komitebeslutning oversendt til Kommisjonen 7.2.2024
- EØS-komitebeslutning 15.3.2024 om innlemmelse i EØS-avtalen
Nærmere omtale
BAKGRUNN (fra departementets EØS-notat, sist oppdatert 26.4.2024)
Sammendrag av innhold
Rettsakten gjelder endring av forordning(EU) 2017/447 som godkjenner et avlteknisk tilsetningsstoff bestående av Bacillus subtilis (DSM 5750) og Bacillus licheniformis (DSM 5749). European Food Safety Authority (EFSA) konkluderer i sin vurdering at dette preparatet kan benyttes sammen med maursyre og en rekke koksidiostatika i fôr til slaktekalkun.Dette er ikke inkludert under «andre bestemmelser» i forordningens vedlegg. Forordningen endres derfor slik at det inkluderes at preparatet kan brukes sammen med maursyre og koksidiostatikaenene semduramycin, maduramicin ammonium og lasalocid natrium.
Merknader
Rettslige konsekvenser
Når rettsakten er tatt inn i EØS-avtalen, vil den gjennomføres i norsk rett ved inkorporasjon i forskrift om tilsetningsstoffer til bruk i fôrvarer, fôrtilsetningsstoff-forskriften.
Økonomiske og administrative konsekvenser
Rettsakten forventes ikke å få vesentlige økonomiske eller administrative konsekvenser for Mattilsynet og fôrindustrien.
Sakkyndige instansers merknader
Rettsakten er vurdert av Spesialutvalget for matområdet der berørte departementer og Mattilsynet er representert. Spesialutvalget fant rettsakten EØS-relevant og akseptabel.
Vurdering
Mattilsynet anser rettsakten som EØS-relevant og akseptabel.
Status
Rettsakten er innlemmet i EØS-avtalen.