(Under forberedelse) Delegert kommisjonsforordning (EU) .../.... om endring av vedlegg III til europaparlaments- og rådsforordning (EU) nr. 853/2004 vedrørende spesifikke hygieneregler for nødslakting av tamme hov- og klovdyr, for tunfisk frosset i saltlake og for høyt foredlede produkter
Hygieneregler for næringsmidler av animalsk opprinnelse: endringsbestemmelser
(In preparation) Commission Delegated Regulation (EU) .../... amending Annex III to Regulation (EC) No 853/2004 of the European Parliament and of the Council concerning specific hygiene rules for emergency slaughter of domestic ungulates, for tuna frozen in brine and for highly refined products
Utkast til forordning lagt fram av Kommisjonen 26.3.2025 med tilbakemeldingsfrist 23.4.2025
Bakgrunn
(fra Kommisjonens initiativ 27.3.2025)
Food safety – rules for fishery products frozen in brine on board vessels
This initiative amends hygiene rules for animal products (Annex III to Regulation (EC) No 853/2004).
It proposes that whole fish initially frozen in brine on board vessels at a temperature of not more than -9°C, even if it is subsequently frozen at -18°C, must be exclusively destined for canning or for cooking in establishments carrying out processing operations as defined in Regulation (EC) No 852/2004.
Draft act
Feedback period: 26 March 2025 - 23 April 2025
Draft delegated regulation - Ares(2025)2429759