Kontroll av frysepunktet for rå melk
Rådsdirektiv 89/384/EØF av 20. juni 1989 om fastsettelse av regler for kontroll av frysepunktet for rå melk i henhold til vedlegg A til direktiv 85/397/EØF
Council Directive 89/384/EEC of 20 June 1989 establishing the detailed procedures for carrying out checks to ensure that the freezing point of untreated milk laid down in Annex A of Directive 85/397/EEC is complied with
Del av EØS-avtalen fra ikrafttredelsen av avtalen 1.1.1994
Nærmere omtale
BAKGRUNN (fra rådsdirektivet, norsk utgave)
I vedlegg A kapittel VI punkt D i direktiv 85/397/EØF er det angitt hvilke standarder som skal overholdes ved levering av rå melk til behandlingsbedrifter og innsamlings- eller standardiseringssentraler.
Av hensyn til de forskjellige forhold ved innsamlingen og for å sikre at dette kravet anvendes på en ensartet måte, bør det fastsettes på hvilket trinn kontroll av frysepunktet kan foretas
I vedlegg A kapittel VI punkt D i direktiv 85/397/EØF er det angitt hvilke standarder som skal overholdes ved levering av rå melk til behandlingsbedrifter og innsamlings- eller standardiseringssentraler.
Av hensyn til de forskjellige forhold ved innsamlingen og for å sikre at dette kravet anvendes på en ensartet måte, bør det fastsettes på hvilket trinn kontroll av frysepunktet kan foretas