Prøvetakingsmetoder for kjemisk analyse ved kontroll av konserverte melkeprodukter
Første kommisjonsdirektiv 87/524/EØF av 6. oktober 1987 om fastsettelse av prøvetakingsmetoder i Fellesskapet for kjemisk analyse ved kontroll av konserverte melkeprodukter
First Commission Directive 87/524/EEC of 6 October 1987 laying down Community methods of sampling for chemical analysis for the monitoring of preserved milk products
Del av EØS-avtalen fra ikrafttredelsen av avtalen 1.1.1994
Nærmere omtale
BAKGRUNN (fra kommisjonsdirektivet, norsk utgave)
I rådsdirektiv 76/118/EØF av 18. desember 1975 om tilnærming av medlemsstatenes lovgivning om visse former for helt eller delvis inndampet konservert melk beregnet på konsum [EFT nr. L 24 av 30.1.1976, s. 49], sist endret ved tiltredelsesakten for Spania og Portugal, fastsettes det fellesskapsbestemmelser om sammensetning, bruk av reserverte betegnelser, produksjonsforhold og merking av de aktuelle produkter.
I henhold til artikkel 1 nr. 1 i direktiv 85/591/EØF, må det tas prøver av slike produkter i samsvar med Fellesskapets metoder for å bestemme produktenes sammensetning, produksjonsforhold, emballering og merking.
Det er ønskelig å vedta en første serie prøvetakingsmetoder for kjemisk analyse, som det er gjennomført undersøkelser av.
Tiltakene fastsatt i dette direktiv er i samsvar med uttalelse fra Den faste komité for næringsmidler
I rådsdirektiv 76/118/EØF av 18. desember 1975 om tilnærming av medlemsstatenes lovgivning om visse former for helt eller delvis inndampet konservert melk beregnet på konsum [EFT nr. L 24 av 30.1.1976, s. 49], sist endret ved tiltredelsesakten for Spania og Portugal, fastsettes det fellesskapsbestemmelser om sammensetning, bruk av reserverte betegnelser, produksjonsforhold og merking av de aktuelle produkter.
I henhold til artikkel 1 nr. 1 i direktiv 85/591/EØF, må det tas prøver av slike produkter i samsvar med Fellesskapets metoder for å bestemme produktenes sammensetning, produksjonsforhold, emballering og merking.
Det er ønskelig å vedta en første serie prøvetakingsmetoder for kjemisk analyse, som det er gjennomført undersøkelser av.
Tiltakene fastsatt i dette direktiv er i samsvar med uttalelse fra Den faste komité for næringsmidler