Øvre grenseverdier for forurensning av eurukasyre og hydrogencyanid i visse næringsmidler
Kommisjonsforordning (EU) 2019/1870 av 7. november 2019 om endring og retting av forordning (EF) 1881/2006 med hensyn til øvre grenseverdier for eurukasyre og hydrogencyanid i visse næringsmidler
Commission Regulation (EU) 2019/1870 of 7 November 2019 amending and correcting Regulation (EC) 1881/2006 as regards maximum levels of erucic acid and hydrocyanic acid in certain foodstuffs
Norsk forskrift kunngjort 5.5.2020
Bakgrunn
BAKGRUNN (fra departementets EØS-notat, sist oppdatert 4.5.2020)
Sammendrag av innhold
Det er i Kommisjonsforordning (EC) 1881/2006 fastsatt grenseverdier for forurensende stoffer (kontaminanter) i næringsmidler, herunder for erukasyre og hydrogencyanid. Kommisjonen foreslår nå endringer i grenseverdiene for erukasyre. I tillegg foreslås retting av en tidligere formalfeil i forbindelse med fastsettelse av grenseverdi for hydrogencyanid.
Les hele teksten til EØS-notatet her.
Status
Rettsakten ble innlemmet i EØS-avtalen 30. april 2020.
Sammendrag av innhold
Det er i Kommisjonsforordning (EC) 1881/2006 fastsatt grenseverdier for forurensende stoffer (kontaminanter) i næringsmidler, herunder for erukasyre og hydrogencyanid. Kommisjonen foreslår nå endringer i grenseverdiene for erukasyre. I tillegg foreslås retting av en tidligere formalfeil i forbindelse med fastsettelse av grenseverdi for hydrogencyanid.
Les hele teksten til EØS-notatet her.
Status
Rettsakten ble innlemmet i EØS-avtalen 30. april 2020.