Delegert kommisjonsforordning (EU) 2023/212 av 3. november 2022 om utfylling av europaparlaments- og rådsforordning (EU) 2019/1700 ved å spesifisere antallet av og titlene på variablene for området inntekt og levekår med hensyn til tilgang til tjenester
Statistikk om inntektsforhold og levevilkår: utfyllende bestemmelser om variabler på området tilgang til tjenester
EØS-komitebeslutning 26.4.2024 om innlemmelse i EØS-avtalen
Tidligere
- EØS/EFTA-landenes utkast til EØS-komitebeslutning oversendt til Kommisjonen 6.3.2024
Nærmere omtale
BAKGRUNN (fra departementets EØS-notat, sist oppdatert 20.2.2023)
Sammendrag av innhold
Denne delegerte forordningen spesifiserer antallet og titlene på de seksårige variablene for tilgang til tjenester som skal være med i Levekårsundersøkelsen EU-SILC fra 2024.
Europaparlaments- og rådsforordning (EU) 2019/1700 etablerer et felles rammeverk for europeisk statistikk for personer og husholdninger. Artikkel 6 (1) i forordningen gir EU-kommisjonen fullmakt til å vedta delegerte rettsakter som spesifiserer antallet og titlene på variablene i de forskjellige datasettene. I henhold til artikkel 6 (2) i forordningen skal antall variabler i delegerte rettsakter ikke overstige antall variabler som var fastsatt på hvert område da forordningen trådte i kraft med mer enn 5 prosent.
Rammeforordningen (EU) 2019/1700 er innlemmet i EØS-avtalen vedlegg XXI.
Merknader
Rettslige konsekvenser
Norge ved Statistisk sentralbyrå har deltatt i arbeidet med utformingen av forordningen. Forordningen vil bli gjennomført i norsk rett i forskrift til statistikkloven.
Økonomiske og administrative konsekvenser
Forordningen har administrative og økonomiske konsekvenser som dekkes innenfor Statistisk sentralbyrås til enhver tid gjeldende budsjett, med eventuell tilleggsfinansiering fra EU-tilskudd eller markedsoppdrag.
Sakkyndige instansers merknader
Rettsakten har vært vurdert av Statistisk sentralbyrå, som finner den relevant og akseptabel.
Status
Forordningen er til vurdering i EØS/EFTA-landene.