Røykaromaer til bruk i eller på næringsmidler: endring av navn på innehaver av godkjenningen av ‘TradismokeTM A MAX’
Norsk forskrift kunngjort 29.9.2023
Tidligere
- EØS/EFTA-landenes utkast til EØS-komitebeslutning oversendt Kommisjonen 12.7.2023
- EØS-komitebeslutning 22.9.2023 om innlemmelse i EØS-avtalen
Bakgrunn
BAKGRUNN (fra departementets EØS-notat, sist oppdatert 16.10.2023)
Sammendrag av innhold
Rettsakten endrer gjennomføringsforordning (EU) nr. 1321/2013 som gjelder godkjenningsinnehavers navn for røykaromaen TradismokeTM A MAX. Gjennomføringsforordningen (EU) 1321/2013 gir i vedlegget (røykaromavedlegget) en liste over godkjente røykarområvarer for bruk uten videre behandling i, eller på næringsmidler og/eller til framstilling av avledede røykaromaer. På røykaromavedlegget er firmaet Nactis oppført med tillatelse til å selge røykaromaen TradismokeTM A MAX. Denne tillaltelse er nå overtatt av firmaet JRS, J. Rettenmaier & Söhne GmbH & Co. KG. Forordning (EU) 1321/2013 må derfor endres ved at firmaet Nactis med tilhørende opplsyninger erstattes av JRS, J. Rettenmaier & Söhne GmbH & Co. KG med tilhørende opplysninger.
Det er ingen endring i selve sammensetningen av røykaromaen TradismokeTM A MAX og bruk av denne. Det er derfor ikke gjort noen ny helserisikovurdering av produktet.
Merknader
Rettslige konsekvenser
Rettsakten krever endring av forskrift av 6. juni 2011 nr. 669 om aroma og næringsmiddelingredienser med aromagivende egenskaper til anvendelse i og på næringsmidler (aromaforskriften).
Økonomiske og administrative konsekvenser
Rettsakten endrer navnet på godkjenningsinnehaveren og adressen til firmaet. Når det formelle rundt endring av firmanavn er gjennomført, vil det gjøre omsetning av røykaromaen TradismokeTM A MAX enklere for virksomheten og for kjøperen av røykaromen. For norsk næring vil det ikke ha økonomiske konsekvenser, bortsett fra at det vil bli enklere å kjøpe produktet. Det forventes ikke økonomiske eller administrative konsekvenser for Mattilsynet.
Sakkyndige instansers merknader
Rettsakten er vurdert av Spesialutvalget for matområdet der berørte departementer og Mattilsynet er representert. Spesialutvalget fant rettsakten EØS-relevant og akseptabel.
Vurdering
Mattilsynet anser rettsakten som EØS-relevant og akseptabel med tilpasning.
Status
Rettsakten er innlemmet i EØS-avtalen.