Kommisjonens gjennomføringsforordning (EU) 2023/1710 av 7. september 2023 om fornyelse av godkjenningen av et preparat av ammoniumklorid som tilsetningsstoff i fôr til alle drøvtyggere og katter og hunder, om godkjenning av et preparat av ammoniumklorid som tilsetningsstoff i fôr til purker (innehaver av godkjenningen: Latochema Co. Ltd) og om oppheving av gjennomføringsforordning (EU) nr. 832/2012 og (EU) 2016/1007
Fornyet godkjenning av ammoniumklorid som fôrtilsetningsstoff for alle drøvtyggere, katter og hunder, og for purker
Norsk forskrift kunngjort 13.2.2024
Tidligere
- Utkast til kommisjonsforordning godkjent av komite (representanter for medlemslandene) og publisert i EUs komitologiregister 4.7.2023
- Kommisjonsforordning publisert i EU-tidende 8.9.2023
- EØS/EFTA-landenes utkast til EØS-komitebeslutning oversendt til Kommisjonen 8.11.2023
- EØS-komitebeslutning 2.2.2024 om innlemmelse i EØS-avtalen
Bakgrunn
BAKGRUNN (fra departementets EØS-notat, sist oppdatert 16.2.2024)
Sammendrag av innhold
Rettsakten gjelder fornyet godkjenning av ammoniumklorid som avlteknisk tilsetningsstoff i fôr til drøvtyggere, hund og katt. Godkjenningen utvides også til bruk i fôr til purker. Søker har vist at tilsetningsstoffet som er på markedet i dag tilsvarer stoffet som er godkjent. EFSA har ikke grunn til å endre sin tidligere vurdering av at tilsetningsstoffet er trygt for dyrehelse, folkehelse og miljø. EFSA vurderer også tilsetningsstoffet som trygt og ha effekt for purker.
Merknader
Rettslige konsekvenser
Når rettsakten er tatt inn i EØS-avtalen, vil den gjennomføres i norsk rett ved inkorporasjon i forskrift om tilsetningsstoffer til bruk i fôrvarer, fôrtilsetningsstoff-forskriften.
Økonomiske og administrative konsekvenser
Rettsakten forventes ikke å få vesentlige økonomiske eller administrative konsekvenser for Mattilsynet og fôrindustrien.
Sakkyndige instansers merknader
Rettsakten er vurdert av Spesialutvalget for matområdet der berørte departementer og Mattilsynet er representert. Spesialutvalget fant rettsakten EØS-relevant og akseptabel.
Vurdering
Mattilsynet anser rettsakten som EØS-relevant og akseptabel.
Status
Rettsakten er innlemmet i EØS-avtalen.