Aromatiserte vinprodukter: bestemmelser om tillatte produksjonsprosesser
Delegert kommisjonsforordning (EU) 2017/670 av 31. januar 2017 om tillegg til europaparlaments- og rådsforordning (EU) nr. 251/2014, når det gjelder tillatte produksjonsprosesser for aromatiserte vinprodukter
Commission Delegated Regulation (EU) 2017/670 of 31 January 2017 supplementing Regulation (EU) No 251/2014 of the European Parliament and of the Council as regards the authorised production processes for obtaining aromatised wine products
Norsk forskrift kunngjort 3.10.2017
Nærmere omtale
BAKGRUNN (fra departementets EØS-notat, sist oppdatert 15.6.2017)
Sammendrag av innhold
Forordningen er fastsatt av Kommisjonen med hjemmel i artikkel 4 i forordning (EU) nr. 251/2014 om aromatiserte vinprodukter. Forordningen inneholder supplerende bestemmelser om tillatte produksjonsprosesser for aromatiserte vinprodukter. Bestemmelsene er i utgangspunktet basert på innholdet i standardene til Den internasjonale vinorganisasjonen (OIV), med noen tilpasninger for å ivareta de tradisjonelle produksjonsprosessene i EU for slike produkter og forbrukernes forventninger.
Merknader
Rettslige konsekvenser
Gjennomføring av forordningen i norsk rett medfører behov for endring i forskrift 11. oktober 2006 nr. 1148 om alkoholsterke og aromatiserte drikker mv.
Økonomiske og administrative konsekvenser
Mattilsynet kan ikke se at gjennomføring av forordningen i norsk rett vil kunne medføre økonomiske, administrative eller andre konsekvenser av betydning verken for norske virksomheter, myndighetene eller samfunnet for øvrig.
Sakkyndige instansers merknader
Rettsakten er vurdert av Spesialutvalget for matområdet, der berørte departementer og Mattilsynet er representert. Spesialutvalget fant rettsakten EØS-relevant og akseptabel.
Vurdering
Mattilsynet mener at rettsakten er EØS-relevant og akseptabel.
Status
Forordningen er vedtatt i EU og er til vurdering i EØS-/EFTA-statene.
Sammendrag av innhold
Forordningen er fastsatt av Kommisjonen med hjemmel i artikkel 4 i forordning (EU) nr. 251/2014 om aromatiserte vinprodukter. Forordningen inneholder supplerende bestemmelser om tillatte produksjonsprosesser for aromatiserte vinprodukter. Bestemmelsene er i utgangspunktet basert på innholdet i standardene til Den internasjonale vinorganisasjonen (OIV), med noen tilpasninger for å ivareta de tradisjonelle produksjonsprosessene i EU for slike produkter og forbrukernes forventninger.
Merknader
Rettslige konsekvenser
Gjennomføring av forordningen i norsk rett medfører behov for endring i forskrift 11. oktober 2006 nr. 1148 om alkoholsterke og aromatiserte drikker mv.
Økonomiske og administrative konsekvenser
Mattilsynet kan ikke se at gjennomføring av forordningen i norsk rett vil kunne medføre økonomiske, administrative eller andre konsekvenser av betydning verken for norske virksomheter, myndighetene eller samfunnet for øvrig.
Sakkyndige instansers merknader
Rettsakten er vurdert av Spesialutvalget for matområdet, der berørte departementer og Mattilsynet er representert. Spesialutvalget fant rettsakten EØS-relevant og akseptabel.
Vurdering
Mattilsynet mener at rettsakten er EØS-relevant og akseptabel.
Status
Forordningen er vedtatt i EU og er til vurdering i EØS-/EFTA-statene.