Kommisjonens gjennomføringsforordning (EU) 2023/1711 av 7. september 2023 om fornyelse av godkjenningen av et preparat av gjæringsproduktet av Aspergillus oryzae NRRL 458 som tilsetningsstoff i fôr til melkekyr og om oppheving av forordning (EF) nr. 537/2007 (innehaver av godkjenningen: Biozyme Incorporated)
Fornyet godkjenning av et preparat av gjæringsproduktet av Aspergillus oryzae NRRL 458 som fôrtilsetningsstoff for melkekuer
Norsk forskrift kunngjort 13.2.2024
Tidligere
- Utkast til kommisjonsforordning godkjent av komite (representanter for medlemslandene) og publisert i EUs komitologiregister 11.8.2023
- Kommisjonsforordning publisert i EU-tidende 8.9.2023
- EØS/EFTA-landenes utkast til EØS-komitebeslutning oversendt til Kommisjonen 8.11.2023
- EØS-komitebeslutning 2.2.2024 om innlemmelse i EØS-avtalen
Bakgrunn
BAKGRUNN (fra departementets EØS-notat, sist oppdatert 16.2.2024)
Sammendrag av innhold
Forordningen gjelder fornyet godkjenning av Aspergillus oryzae (NRRL 458) som avlteknisk tilsetningsstoff (fordøyelsesforbedrende middel) i fôr til melkekyr. Søker har vist at preparatet som er på markedet i dag tilsvarer stoffet som er godkjent. EFSA har ikke grunn til å endre sin tidligere vurdering av at preparatet er trygt for dyrehelse, folkehelse og miljø. Det er gitt et minsteinnhold for effekt på 85 mg/kg og størsteinnhold for trygghet på 300 mg/kg. Ved fornyet godkjenning er det ikke nødvendig å vurdere effekt.
Merknader
Rettslige konsekvenser
Når rettsakten er tatt inn i EØS-avtalen, vil den gjennomføres i norsk rett ved inkorporasjon i forskrift om tilsetningsstoffer til bruk i fôrvarer, fôrtilsetningsstoff-forskriften.
Økonomiske og administrative konsekvenser
Rettsakten forventes ikke å få vesentlige økonomiske eller administrative konsekvenser for Mattilsynet og fôrindustrien.
Sakkyndige instansers merknader
Rettsakten er vurdert av Spesialutvalget for matområdet der berørte departementer og Mattilsynet er representert. Spesialutvalget fant rettsakten EØS-relevant og akseptabel.
Vurdering
Mattilsynet anser rettsakten som EØS-relevant og akseptabel.
Status
Rettsakten er innlemmet i EØS-avtalen.