Kommisjonens gjennomføringsforordning (EU) 2024/2388 av 9. september 2024 om fornyelse av godkjenningen av et preparat av Pediococcus pentosaceus DSM 23689 som tilsetningsstoff i fôr til alle dyrearter og om endring av gjennomføringsforordning (EU) nr. 84/2014
Fornyet godkjenning av Pediococcus pentosaceus DSM 23689 som tilsetningsstoff i fôr til alle dyrearter
EØS/EFTA-landenes utkast til EØS-komitebeslutning oversendt til Kommisjonen 13.11.2024
Tidligere
- Utkast til kommisjonsforordning godkjent av komite (representanter for medlemslandene) og publisert i EUs komitologiregister 13.8.2024
- Kommisjonsforordning publisert i EU-tidende 10.9.2024
Nærmere omtale
BAKGRUNN (fra departementets EØS-notat, sist oppdatert 18.9.2024)
Sammendrag av innhold
Rettsakten gjelder fornyet godkjenning av et preparat av Pediococcus pentosaceus (DSM 23689) som teknologisk tilsetningsstoff (ensileringsmiddel) i fôr til alle dyr. Produktet på markedet tilsvarer tilsetningsstoffet godkjent i forordning (EU) 84/2014. Det er ingen ny informasjon som gjør at EFSA vurderer dette preparatet annerledes fra tidligere. EFSA konkluderer at ensileringsmiddelet fortsatt er trygt for dyrehelse, folkehelse og miljø. Ved fornyet godkjenning er det ikke nødvendig å demonstrere effekt på nytt. Det er gitt minsteinnhold på 1x10^8 CFU/kg ferskt materiale når preparatet brukes alene (ikke i kombinasjon med andre ensileringsmidler).
Merknader
Rettslige konsekvenser
Når rettsakten er tatt inn i EØS-avtalen, vil den gjennomføres i norsk rett ved inkorporasjon i forskrift om tilsetningsstoffer til bruk i fôrvarer, fôrtilsetningsstoff-forskriften.
Økonomiske og administrative konsekvenser
Rettsakten forventes ikke å få vesentlige økonomiske eller administrative konsekvenser for Mattilsynet og fôrindustrien.
Sakkyndige instansers merknader
Rettsakten har vært vurdert av Mattilsynet og ansvarlig(e) departement(er). Siden rettsakten følger EFTAs hurtigprosedyre har den ikke vært behandlet i Spesialutvalget for matområdet. Rettsakten vurderes som EØS-relevant og akseptabel.
Vurdering
Mattilsynet anser rettsakten som EØS-relevant og akseptabel.
Status
Rettsakten er vedtatt i EU.
Rettsaktene er under vurdering i EØS/EFTA-statene.