Godkjenning av kobber-Cu som tilsetningsstoff i fôrvarer
Kommisjonsforordning (EF) nr. 639/1999 av 25. mars 1999 om godkjenning av et nytt tilsetningsstoff i fôrvarer
Commission Regulation (EC) No 639/1999 of 25 March 1999 concerning the authorisation of a new additive in feedingstuffs
Norsk forskrift kunngjort 19.4.2005
Nærmere omtale
BAKGRUNN (fra kommisjonsforordningen, norsk utgave)
Bestemmelsene i direktiv 70/524/EØF fastsetter at nye tilsetningsstoffer eller ny bruk av tilsetningsstoffer kan godkjennes idet det tas hensyn til utviklingen i den vitenskapelige og tekniske kunnskap.
Det er i visse medlemsstater gjort vellykkede forsøk med et nytt tilsetningsstoff som tilhører gruppen «Mikronæringsstoffer», særlig grunnstoffet «Kobber-Cu». Det nye tilsetningsstoffet bør godkjennes midlertidig.
En midlertidig godkjenning av et nytt tilsetningsstoff eller en ny bruk kan gis dersom det med innholdet som er tillatt i fôrvarer, ikke har skadelig virkning på menneskers eller dyrs helse eller miljøet, og ikke er til skade for forbrukeren ved å forandre egenskapene til de animalske produktene, dersom forekomsten kan kontrolleres i fôrvarer, og det ut fra de resultatene som foreligger, er rimelig å anta at det når det benyttes i fôrvarer, har en gunstig virkning på egenskapene til disse fôrvarene eller på husdyrproduksjonen.
Tiltakene fastsatt i denne forordning er i samsvar med uttalelse fra Den faste komité for fôrvarer
Bestemmelsene i direktiv 70/524/EØF fastsetter at nye tilsetningsstoffer eller ny bruk av tilsetningsstoffer kan godkjennes idet det tas hensyn til utviklingen i den vitenskapelige og tekniske kunnskap.
Det er i visse medlemsstater gjort vellykkede forsøk med et nytt tilsetningsstoff som tilhører gruppen «Mikronæringsstoffer», særlig grunnstoffet «Kobber-Cu». Det nye tilsetningsstoffet bør godkjennes midlertidig.
En midlertidig godkjenning av et nytt tilsetningsstoff eller en ny bruk kan gis dersom det med innholdet som er tillatt i fôrvarer, ikke har skadelig virkning på menneskers eller dyrs helse eller miljøet, og ikke er til skade for forbrukeren ved å forandre egenskapene til de animalske produktene, dersom forekomsten kan kontrolleres i fôrvarer, og det ut fra de resultatene som foreligger, er rimelig å anta at det når det benyttes i fôrvarer, har en gunstig virkning på egenskapene til disse fôrvarene eller på husdyrproduksjonen.
Tiltakene fastsatt i denne forordning er i samsvar med uttalelse fra Den faste komité for fôrvarer