Gokjenning av fôrforetaksvirksomheter som framstiller eller bringer i omsetning tilsetningsstoffer i fôrvarer i kategorien 'koksidiostatika og histomonostatika'
Kommisjonsforordning (EF) nr. 141/2007 av 14. februar 2007 om krav om godkjenning i samsvar med europaparlaments- og rådsforordning (EF) nr. 183/2005 av fôrforetaksvirksomheter som framstiller eller bringer i omsetning tilsetningsstoffer i fôrvarer i kategorien «koksidiostatika og histomonostatika
Commission Regulation (EC) No 141/2007 of 14 February 2007 concerning a requirement for approval in accordance with Regulation (EC) No 183/2005 of the European Parliament and of the Council for feed business establishments manufacturing or placing on the market feed additives of the category coccidiostats and histomonostats
EØS-komitebeslutning 6.7.2007 om innlemmelse i EØS-avtalen
Nærmere omtale
BAKGRUNN (fra kommisjonsforordningen, norsk utgave)
1) Forordning (EF) nr. 183/2005 inneholder bestemmelser om godkjenning av visse fôrforetaksvirksomheter. Hovedformålet med godkjenningsordningen fastsatt ved forordning (EF) nr. 183/2005 er at forordningens hygienekrav skal få anvendelse på virksomheter som framstiller og/eller bringer i omsetning antatt følsomme varer. Forordningen gjør det mulig å utvide virkeområdet for kravet om godkjenning.
2) «Koksidiostatika og histomonostatika» er en av kategoriene av tilsetningsstoffer i fôrvarer som er omhandlet i artikkel 6 nr. 1 bokstav e) i europaparlaments- og rådsforordning (EF) nr. 1831/2003 av 22. september 2003 om tilsetningsstoffer i fôrvarer. Denne kategorien av tilsetningsstoffer i fôrvarer anses som like følsom som kategoriene som det kreves godkjenning for i henhold til forordning (EF) nr. 183/2005.
3) Virksomheter som framstiller og/eller bringer i omsetning tilsetningsstoffer i fôrvarer i kategorien «koksidiostatika og histomonostatika», bør derfor være underlagt samme krav om godkjenning.
4) Det bør fastsettes overgangstiltak for virksomheter som framstiller og/eller bringer i omsetning tilsetningsstoffer i fôrvarer i kategorien «koksidiostatika og histomonostatika», som ikke var underlagt krav om godkjenning i henhold til nasjonal lovgivning. Virksomheter som er godkjent i henhold til rådsdirektiv 95/69/EF, omfattes allerede av artikkel 18 nr. 1 i forordning (EF) nr. 183/2005.
5) Tiltakene fastsatt i dette direktiv er i samsvar med uttalelse fra Den faste komité for næringsmiddelkjeden og dyrehelsen
1) Forordning (EF) nr. 183/2005 inneholder bestemmelser om godkjenning av visse fôrforetaksvirksomheter. Hovedformålet med godkjenningsordningen fastsatt ved forordning (EF) nr. 183/2005 er at forordningens hygienekrav skal få anvendelse på virksomheter som framstiller og/eller bringer i omsetning antatt følsomme varer. Forordningen gjør det mulig å utvide virkeområdet for kravet om godkjenning.
2) «Koksidiostatika og histomonostatika» er en av kategoriene av tilsetningsstoffer i fôrvarer som er omhandlet i artikkel 6 nr. 1 bokstav e) i europaparlaments- og rådsforordning (EF) nr. 1831/2003 av 22. september 2003 om tilsetningsstoffer i fôrvarer. Denne kategorien av tilsetningsstoffer i fôrvarer anses som like følsom som kategoriene som det kreves godkjenning for i henhold til forordning (EF) nr. 183/2005.
3) Virksomheter som framstiller og/eller bringer i omsetning tilsetningsstoffer i fôrvarer i kategorien «koksidiostatika og histomonostatika», bør derfor være underlagt samme krav om godkjenning.
4) Det bør fastsettes overgangstiltak for virksomheter som framstiller og/eller bringer i omsetning tilsetningsstoffer i fôrvarer i kategorien «koksidiostatika og histomonostatika», som ikke var underlagt krav om godkjenning i henhold til nasjonal lovgivning. Virksomheter som er godkjent i henhold til rådsdirektiv 95/69/EF, omfattes allerede av artikkel 18 nr. 1 i forordning (EF) nr. 183/2005.
5) Tiltakene fastsatt i dette direktiv er i samsvar med uttalelse fra Den faste komité for næringsmiddelkjeden og dyrehelsen