Metoder for analyse av landbruksetanol som brukes til fremstilling av alkoholsterke drikker, viner m.m.
Kommisjonsforordning (EØF) nr. 2009/92 av 20. juli 1992 om fastsettelse av fellesskapsmetoder for analyse av landbruksetanol som brukes til fremstilling av alkoholsterke drikker, aromatiserte viner, aromatiserte vinbaserte drikker og aromatiserte cocktails av vinprodukter
Commission Regulation (EEC) No 2009/92 of 20 July 1992 determining Community analysis methods for ethyl alchohol of agricultural origin used in the preparation of spirit drinks, aromatized wines, aromatized wine- based drinks and aromatized wine-product cocktails
Norsk forskrift kunngjort 1.7.1994
Nærmere omtale
BAKGRUNN (fra kommisjonsforordningen, norsk utgave)
For at vedkommende myndigheter skal kunne foreta passende kontroller av landbruksetanol som definert i artikkel 1 nr. 3 bokstav h) i forordning (EØF) nr. 1576/89 og omhandlet i artikkel 3 bokstav d) tredje strekpunkt i forordning (EØF) nr. 1601/91, bør det fastsettes fellesskapsmetoder for analyse.
Kjennetegnene for landbruksetanol er fastsatt i vedlegg I til forordning (EØF) nr. 1576/89 og i vedlegg I til forordning (EØF) nr. 1601/91. Kjennetegnene er identiske med dem som inngår i definisjonen av nøytral alkohol i vedlegg I til rådsforordning (EØF) nr. 2046/89 av 19. juni 1989 om fastsettelse av alminnelige regler for destillasjon av vin og biprodukter fra vinfremstilling. Fellesskapsmetodene for analyse av nøytral alkohol som gjelder i vinsektoren og som er fastsatt i kommisjonsforordning (EØF) nr. 1238/92 bør derfor også anerkjennes som fellesskapsmetoder for analyse ved anvendelse av forordning (EØF) nr. 1576/89 og (EØF) nr. 1601/91.
For å sikre at resultatene som oppnås ved anvendelse av analysemetodene fastsatt i denne forordning kan sammenlignes, bør kravene til repeterbarhet og reproduserbarhet for resultatene som oppnås ved anvendelse av disse metodene, defineres.
Tiltakene fastsatt i denne forordning er i samsvar med uttalelsen fra gjennomføringskomiteen på området alkoholsterke drikker og gjennomføringskomiteen for aromatiserte vinbaserte drikker
For at vedkommende myndigheter skal kunne foreta passende kontroller av landbruksetanol som definert i artikkel 1 nr. 3 bokstav h) i forordning (EØF) nr. 1576/89 og omhandlet i artikkel 3 bokstav d) tredje strekpunkt i forordning (EØF) nr. 1601/91, bør det fastsettes fellesskapsmetoder for analyse.
Kjennetegnene for landbruksetanol er fastsatt i vedlegg I til forordning (EØF) nr. 1576/89 og i vedlegg I til forordning (EØF) nr. 1601/91. Kjennetegnene er identiske med dem som inngår i definisjonen av nøytral alkohol i vedlegg I til rådsforordning (EØF) nr. 2046/89 av 19. juni 1989 om fastsettelse av alminnelige regler for destillasjon av vin og biprodukter fra vinfremstilling. Fellesskapsmetodene for analyse av nøytral alkohol som gjelder i vinsektoren og som er fastsatt i kommisjonsforordning (EØF) nr. 1238/92 bør derfor også anerkjennes som fellesskapsmetoder for analyse ved anvendelse av forordning (EØF) nr. 1576/89 og (EØF) nr. 1601/91.
For å sikre at resultatene som oppnås ved anvendelse av analysemetodene fastsatt i denne forordning kan sammenlignes, bør kravene til repeterbarhet og reproduserbarhet for resultatene som oppnås ved anvendelse av disse metodene, defineres.
Tiltakene fastsatt i denne forordning er i samsvar med uttalelsen fra gjennomføringskomiteen på området alkoholsterke drikker og gjennomføringskomiteen for aromatiserte vinbaserte drikker