Tilleggsopplysninger ved merking av matvarer (kodifisering)
Kommisjonsdirektiv 2008/5/EF av 30. januar 2008 om angivelse på etiketten til visse næringsmidler av andre obligatoriske opplysninger enn dem som er fastsatt i europaparlaments- og rådsdirektiv 2000/13/EF (Kodifisert utgave)
Commission Directive 2008/5/EC of 30 January 2008 concerning the compulsory indication on the labelling of certain foodstuffs of particulars other than those provided for in Directive 2000/13/EC of the European Parliament and of the Council (Codified version)
EØS-notat oppdatert 13.3.2009
Nærmere omtale
BAKGRUNN (fra EØS-notatet)
Sammendrag av innhold
Direktivet er en kodifisering av tidligere direktiv vedr. særlig merkekrav på matvarer. Disse direktivene er rådsdirektiv 89/107/EØF om matvarer som har forlenget holdbarhet pga tilsetning av emballasjegass, direktiv 94/35 om bruk av søtstoff i matvarer, og kommisjonsdirektiv 2004/77/EF om merkingen av visse matvarer som inneholder glysirrisinsyre og ammoniumssalter av denne.
Merknader
Rettsakten medfører ikke behov for regelverksendring i Norge.
Rettsakten medfører ingen administrative eller økonomiske konsekvenser av betydning.
Sakkyndige instansers merknader
Rettsakten har vært vurdert av Spesialutvalget for næringsmidler, der Helse- og omsorgsdepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet, Landbruks- og matdepartementet, , Barne- og likestillingsdepartementet, Finansdepartementet , Miljøverndepartementet, Nærings- og handelsdepartementet, , Utenriksdepartementet og Mattilsynet er representert.
Vurdering
Rettsakten er kun en kodifisering av eksisterende regelverk. Rettsaktene er innarbeidet i norsk rett i forskrift 21. desember 1993 nr. 1385 om merking mv av næringsmidler. De relevante bestemmelsene er §§ 13a og 10 tredje, fjerde, femte og syvende ledd, samt § 11 pkt.11.
Rettsakten anses som relevant og akseptabel.
Status
Rettsakten ble innlemmet i EØS-avtalens vedlegg II 5. februar 2009.
Sammendrag av innhold
Direktivet er en kodifisering av tidligere direktiv vedr. særlig merkekrav på matvarer. Disse direktivene er rådsdirektiv 89/107/EØF om matvarer som har forlenget holdbarhet pga tilsetning av emballasjegass, direktiv 94/35 om bruk av søtstoff i matvarer, og kommisjonsdirektiv 2004/77/EF om merkingen av visse matvarer som inneholder glysirrisinsyre og ammoniumssalter av denne.
Merknader
Rettsakten medfører ikke behov for regelverksendring i Norge.
Rettsakten medfører ingen administrative eller økonomiske konsekvenser av betydning.
Sakkyndige instansers merknader
Rettsakten har vært vurdert av Spesialutvalget for næringsmidler, der Helse- og omsorgsdepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet, Landbruks- og matdepartementet, , Barne- og likestillingsdepartementet, Finansdepartementet , Miljøverndepartementet, Nærings- og handelsdepartementet, , Utenriksdepartementet og Mattilsynet er representert.
Vurdering
Rettsakten er kun en kodifisering av eksisterende regelverk. Rettsaktene er innarbeidet i norsk rett i forskrift 21. desember 1993 nr. 1385 om merking mv av næringsmidler. De relevante bestemmelsene er §§ 13a og 10 tredje, fjerde, femte og syvende ledd, samt § 11 pkt.11.
Rettsakten anses som relevant og akseptabel.
Status
Rettsakten ble innlemmet i EØS-avtalens vedlegg II 5. februar 2009.